Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cele mai mari solduri ale creditelor populaţiei la finalul verii din acest an. Bucureşti-Ilfov conduce cu peste 58 mld. lei, urmat de Cluj şi Timiş, care cresc cu viteză mare. Ponderea creditelor retail din Bucureşti-Ilfov este de 36,3% din totalul creditelor pentru populaţie, în timp ce restul judeţelor nu trec de un nivel de 6% fiecare

♦ Judeţul Timiş a înregistrat la finalul lunii august 2021 cel mai mare ritm de creştere a creditelor populaţiei, în lei şi valută, de 11,5% faţă de august 2020.

Bucure;ti-Ilfov conduce cla­sa­men­tul judeţelor realizat în func­ţie de soldul creditelor popu­laţiei, în lei şi valută, de la finalul lunii august 2021, cu o valoare a împrumuturilor retail de 58,56 mld. lei, în creştere cu 9,8% faţă de soldul de la finalul lunii august 2020, potrivit datelor BNR.

Ponderea creditelor bancare retail, în lei şi valută, din Bucureşti-Ilfov ajunge la 36,3%, reprezentând mai bine de o treime din volumul total al creditelor popu­laţiei în lei şi valută de la finalul lunii mai 2021, de 161,18 mld. lei. La nivel naţional, soldul creditelor populaţiei, în lei şi valută, a înregistrat un ritm de creş­te­re de 9,1% la finalul lunii august 2021, faţă de sol­dul de la finalul lunii august 2020.

Judeţul Cluj se află pe po­ziţia a doua în clasa­mentul judeţelor cu cele mai mari solduri ale cre­ditelor populaţiei, în lei şi valută, de la finalul lunii august 2021, cu un volum al creditelor populaţiei de 9,54 mld. lei, în creştere cu 10,5% faţă de volumul de la finalul lunii august 2020. Ponderea finanţărilor re­tail din acest judeţ în tota­lul creditelor popu­laţiei, în lei şi valută, de la finalul lunii august 2021 este de 5,9%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.