Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cele mai mari solduri ale creditelor corporate, în lei şi valută, după 5 luni din 2021. Bucureşti-Ilfov conduce detaşat, cu peste 58 mld. lei, urmat de Cluj şi Braşov, cu peste 6 mld. lei. Constanţa este judeţul din top 10 cele mai mari solduri ale creditelor corporate, cu cel mai mare ritm de creştere anual în mai 2021, de 19%

Topul judeţelor cu cele mai mari solduri ale creditelor...

Autor: Mircea Nica

20.07.2021, 19:45 184

♦ Diferenţa dintre Bucureşti-Ilfov, liderul creditării corporate, şi judeţul Argeş, aflat pe locul 10 după nivelul soldului din luna mai, este de peste 55,5 mld. lei Judeţul Caraş-Severin are cel mai mic sold al creditelor corporate, în lei şi valută, din mai 2021, de 247 mil. lei, reprezentând doar 0,18% din soldul total al creditelor corporate în lei şi valută din România.

Bucureşti-Ilfov, epicentrul economic al României, conduce detaşat clasamentul judeţelor realizat în funcţie de cele mai mari solduri ale creditelor companiilor în lei şi valută, de la finalul lunii mai 2021, cu un volum de 58,2 mld. lei, în creştere cu 14,1%, faţă de soldul din luna mai 2020, potrivit datelor BNR.

Cu toate că ritmurile de creştere ale sol - du rilor creditelor corporate în lei şi valută au în re gistrat creşteri semnificative în cazul anu mitor judeţe din România, acest avans este in fluenţat şi de raportarea la perioada pan de mică din primăvara anului 2020, în care re stric ţiile au dus la blocaje pe ma jo ri - tatea seg mentelor de business şi industrii, iar creditarea a fost în declin.

Bucureşti-Ilfov continuă să reprezinte circa 43,7% din soldul total al creditelor cor porate în lei şi valută de la finalul lunii mai 2021. Acest lucru arată discrepanţa cre - ditării la nivel naţional, mai ales raportat la cel mai slab creditat judeţ pe zona de corporate, Caraş-Severin, unde la finalul lunii mai 2021 sol dul creditelor era de 247 mil. lei, repre zentând doar 0,18% din soldul to tal al cre ditelor corporate în lei şi valută din luna mai 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO