Bănci și Asigurări

Topul european al bancherilor milionari în euro. Trei bancheri din România câştigă peste 1 mil. euro pe an. Bulgaria are doi bancheri în top, iar Cehia şi Ungaria au câte patru bancheri milionari

♦ Cei mai mulţi bancheri milionari în euro se regăsesc în Spania (163), Italia (241), Franţa (270), Germania (492) şi Marea Britanie (3.519) ♦ Slovenia, Grecia, Bulgaria, Malta şi România au cei mai puţini bancheri milionari ♦ În topul european al intermedierii financiare, băncile din România au coborât spre coada clasamentului, având printre cele mai scăzute ponderi ale creditelor şi ale activelor bancare în PIB, de circa 27%, respectiv 50%.

România are trei bancheri cu câş­ti­guri anuale de peste 1 mi­lion de euro - doi din top ma­nage­ment şi celălalt din supra­veghere, la fel ca Malta, în timp ce Slovenia are un singur bancher în top, iar Grecia şi Bulgaria figurează cu câte doi bancheri milionari fiecare în cele mai recente statistici ale Autorităţii Bancare Europene (EBA) publicate în 2021 privind situaţia câştigurilor din 2019.

Şi în raportul anterior al EBA publicat în 2020 România figura tot cu trei bancheri milionari, în timp ce în raportul publicat în 2019 pentru 2017 România era prezentă cu doi bancheri în topul milionarilor în euro, ambii din top management. Pe de altă par­te, în topul european al in­ter­me­dierii finan­cia­re, băncile din Româ­nia au cobo­rât spre coa­da clasamentului, având prin­tre cele mai scă­zute ponderi ale creditelor şi ale active­lor bancare în PIB, de 26-27%, respectiv 50%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.