Bănci și Asigurări

Topul companiilor de asigurări în T1/2019. City ia avânt la vârful clasamentului din asigurări, după ce afacerile au crescut cu 42%, de şase ori peste piaţă. Allianz vine pe locul doi, iar Euroins completează podiumul

Autor: Anelis Baciu

20.06.2019, 18:10 234

Vânzările de asigurări au însumat 2,7 mld. lei în intervalul ianuarie-martie 2019, în creştere cu 7,4%.

Vânzările locale de asi­gurări se concen­trează tot mai mult în porto­foliul City Insu­rance, ci­frele aferente pri­mu­lui trimestru din 2019 indicând o cotă de piaţă de 16% din subscrierile totale pentru compania controlată de omul de afaceri Dan Odobescu. Strict pe piaţa unde activează, adică cea a asigurărilor non-viaţă, City a ajuns să controleze mai bine de o cincime din vânzări.

În primele trei luni din 2019 City a reuşit performanţa de a-şi creşte afacerile cu 42%, până la 448 milioane de lei, avansul fiind de şase ori mai mare decât creşterea înregistrată la nivelul întregii pieţe în aceeaşi perioadă.

Poliţele auto obligatorii (RCA) au fost „biletul“ care a asigurat City Insurance un loc în primul rând în piaţa asigurărilor. Acestea reprezintă peste 90% din businessul City Insurance, City fiind implicit şi cel mai mare asigurător RCA. Compania concentra la finalul lunii martie 2019 circa 38% din vânzările de asigurări auto obligatorii, ceea ce înseamnă că într-un an City şi-a adăugat 10 puncte procentuale la cota de piaţă pe RCA. În prezent asigu­ră­torul lui Odobescu are o cotă de piaţă semnificativ mai mare decât cota de piaţă cumulată pe care o deţineau Astra şi Carpatica, companii falimentare şi blamate în trecut pentru că vând prea mult RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO