Bănci și Asigurări

Topul brokerilor din asigurări de viaţă după veniturile obţinute în 9 luni/2021. Amsterdam Broker conduce, urmat de OVB Allfinanz şi RCI Broker

Topul brokerilor din asigurări de viaţă după...

Autor: Mircea Nica

13.01.2022, 17:45 238

Brokerii în asigurări au înregistrat în total venituri din activitate de distribuţie de asigurări de 1,21 mld. lei, în primele 9 din 2021, cu 18,96% mai mult faţă de 9 luni/2020.  Doar pe zona asigurărilor de viaţă, brokerii au ajuns al venituri de 110,5 mil. lei, reprezentând 9% din total.

Amsterdam Broker, compa­nie de brokeraj în asigurări deţinută de ING, conduce clasamentul bro­kerilor de pe zona asigurărilor de via­ţă realizat în funcţie de veniturile ob­ţi­nute după primele nouă luni din 2021, ajungând la o valoare de 54,8 mil. lei, aproape jumătate din veni­turile totale de pe zona asigurărilor de viaţă, potrivit datelor Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF).

A doua companie de brokeraj cu ce­le mai mari venituri pe zona asigu­ră­rilor de viaţă este OVB Allfinanz Broker, care a înregistrat o valoare a veniturilor de 35,6 mil. lei, însemnând 32% din veniturile totale ale broke­rilor pe zona asigurărilor de viaţă. Cumulat primele două companii de bro­keraj din acest clasament au obţi­nut venituri de 90,4 mil. lei, însemnând peste 80% din totalul veniturilor realizate de brokerii în asiguări pe segmentul asigurărilor de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO