Bănci și Asigurări

Topul brokerilor de asigurări în T1 / 2017: Marsh, Safety Broker, Transilvania Broker

Topul brokerilor de asigurări în T1 / 2017: Marsh,...

Autor: Anelis Baciu

03.08.2017, 00:07 2865

Piaţa de brokeraj în asigurări are un nou lider după primele trei luni din acest an, după ce brokerul cu acţionariat american Marsh a depăşit Safety Broker, compania deţinută de Viorel Vasile, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Diferenţa dintre cei doi brokeri este însă fragilă, respectiv 3 mi­lioane de lei.

Marsh, un broker cunoscut în piaţă în prin­cipal pentru vânzarea de asigurări pentru companii, a înregistrat un vo­lum de prime brute intermediate în valoare de 122 mi­lioane de lei în intervalul ianuarie-martie al acestui an, ceea ce co­respunde unei cote de piaţă de 7,55%.

Pe de altă parte, Safety Broker, un broker cu o pondere mai mare a afacerilor de retail, a intermediat vânzări de poliţe de asigurare în valoare de 119 milioane de lei şi avea la finalul lunii martie o cotă de piaţă de 7,35%.

Rocada de la vârf este singura schimbare în clasamentul celor mai mari zece brokeri locali. Şi în piaţa de asigurări s-a schimbat recent liderul, City Insurance devansând Allianz-Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO