Bănci și Asigurări

Topul asigurătorilor în funcţie de numărul de angajaţi. Cum a evoluat numărul angajaţilor la cei mai mari angajatori din asigurări. Asirom, Gothaer şi Allianz-Ţiriac au renunţat la cele mai multe persoane în ultimul an

Topul asigurătorilor în funcţie de numărul de...

Autor: Mircea Nica

21.08.2020, 19:45 491

♦ Companiile de asigurări din clasamentul celor mai mari 10 angajatori din acest domeniu au înregistrat scăderi ale numărului de salariaţi de la un an la altul, cu excepţia unei singure societăţi, City Insurace ♦ Groupama, Allianz-Ţiriac şi Omniasig sunt în continuare cei mai mari angajatori pe piaţa asigurărilor, având cumulat circa 3.700 de angajaţi, mai mult decât numărul cumulat al celorlalte 7 companii din top 10.

Numărul salariaţilor celor mai mari angajatori pe segmentul asigurărilor generale de pe piaţa locală din România a înregistrat scăderi în anul 2019 la aproape toate societăţile prezente în top, în timp ce, raportat la ultimul deceniu, patru asi­gurători au renunţat la peste 500 de oa­meni fie­care, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Evoluţia pieţei asigurărilor în ultimul de­ceniu arată că majoritatea societăţilor de asigurare au renunţat la o parte din angajaţi, tendinţa de restructurare fiind influenţată de perioada de criză economică izbucnită în 2008/2009, dar şi de procesul de digitalizare din ultimii ani. Dacă ne uităm la toate companiile de asigurări generale prezente în top, se remarcă patru asigurători care au făcut angajări în ultimul deceniu, contrar trendului de scădere a numărului de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO