Bănci și Asigurări

Topul asigurătorilor după numărul de angajaţi în 2019 şi evoluţia într-un deceniu. Asirom, Allianz-Ţiriac şi Groupama au renunţat la cei mai mulţi angajaţi în ultimii 10 ani

Topul asigurătorilor după numărul de angajaţi în...

Autor: Mircea Nica

21.08.2020, 07:00 494

Numărul salariaţilor celor mai mari angajatori din asigurări generale a înregistrat scăderi în 2019 la aproape toţi asigurătorii din top faţă de 2018, în timp ce în ultimul deceniu patru asigurători au renunţat la peste 500 de oameni fiecare, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Evoluţia pieţei asigurărilor în ultimul deceniu arată că ma­jo­ritatea societăţilor de asigurare au renunţat la o par­te din angajaţi, tendinţa de restructurare fiind influenţată de criza economică izbucnită în 2008/2009, dar şi de pro­ce­sul de digitalizare din ultimii ani. Dintre companiile de asi­gurări generale prezente în top, se remarcă patru asi­gu­rători care au făcut angajări în ultimul deceniu, contrar trendului de scădere a numărului de angajaţi.

Asirom, Allianz-Ţiriac şi Groupama au renunţat la cele mai multe persoane într-un deceniu.

Groupama, Allianz-Ţiriac şi Omniasig sunt companiile de asigurări aflate pe podium în topul celor mai mari angajatori din asigurări în 2019, cu peste 1.000 de angajaţi fiecare. Însă, fiecare dintre aceşti asigurătorii au dat afară mai mult de 20 de persoane în 2019. Astfel, Groupama, cel mai mare angajator din asi­gu­rări, care în 2019 avea 1.434 de salariaţi, a renunţat la 52 de persoane într-un an, în timp ce raportat la anul 2009 nu­mărul de persoane care au fost date afară ajunge la 938.

Cea mai semnificativă scădere a numărului de anga­jaţi în 2019 s-a înregistrat la Asirom - locul 5 în topul anga­ja­to­rilor din asigurări -, cu 96 de persoane date afară într-un an. Într-un deceniu Asirom a renunţat la peste 1.000 de per­soa­ne - cea mai mare scădere a numărului de salariaţi din top.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO