Bănci și Asigurări

Topul asigurărilor de viaţă în 2016: NN şi BCR Asigurări de Viaţă păstrează primele poziţii, iar BRD Asigurări de Viaţă urcă pe locul trei

Piaţa asigurărilor de viaţă nu a adus schimbări la vârf în 2016, olandezii de la NN conservându-şi supremaţia. Anul tre­cut NN Asigurări de Viaţă avea sub­scrieri de 661,7 mil. lei şi o cotă de piaţă de aproape 40%, potrivit datelor Au­to­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cu subscrieri de 249 de  milioane de lei şi o felie din piaţă de aproape 15%, BCR Asi­gurări de Viaţă s-a men­ţinut pe locul doi. Prime­le două companii din top au o cotă de piaţă cumulată de peste 54%.

Următoarele trei po­ziţii sunt ocupate de BRD Asigurări de Viaţă (care a urcat pe podium, de pe locul şase ocupat în 2015), Asi­rom VIG şi Allianz-Ţi­riac Asi­gurări. Cele trei com­pa­nii au prime brute sub­scrise din asigurări de via­ţă de peste 100 mil. lei fie­care şi cote de piaţă indi­vi­duale cuprinse între 6,5 şi 7%.

Şi anul trecut s-a men­ţi­nut un grad mare de con­cen­trare, astfel că 10 socie­tăţi au ajuns să aibă o pon­dere de 94% în volu­mul total al primelor sub­scrise pe acest segment, cu sub­scrieri cumulate în va­loare de 1,57 mi­liarde de lei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.