Bănci și Asigurări

Top 10 companii de asigurări de viaţă în S1/2020 din ultimii 5 ani. BRD Asigurări de Viaţă şi-a dublat cota de piaţă în 5 ani, în timp ce Signal Iduna aproape şi-a triplat-o. Concentrarea pieţei asigurărilor de viaţă la nivelul primilor patru jucători mari a crescut în primul semestru din ultimii cinci ani cu circa 10,9%, ajungând la o cotă de piaţă cumulată de 82,6%

NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei asigurărilor de viaţă, domină acest segment cu o cotă de piaţă de peste 33%, de mai bine de cinci ani.

NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei asigurărilor de viaţă, domină acest segment cu o cotă de piaţă de peste 33%, de mai bine de cinci ani.

Autor: Mircea Nica

18.12.2020, 09:30 847

NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei asi­gu­rărilor de viaţă, domină acest segment cu o co­tă de piaţă de peste 33%, de mai bine de cinci ani. Cu toate acestea, alţi jucători pre­cum BRD Asigurări de Viaţă şi Signal Iduna au reuşit să capteze o felie semnificativă în ulti­mii cinci ani, conform datelor din raportul pu­blicat recent de Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) privind stabilitatea pie­ţelor financiare nebancare.

Analizând cotele de piaţă pentru cei mai mari 10 jucători din piaţa asigurărilor de via­ţă, se observă o concentrare semnificativă la vârful clasamentului, care persistă de mai bine de cinci ani.

Concentrarea pieţei asigurărilor de viaţă la nivelul primilor patru jucători mari a cres­cut în primul semestru din ultimii cinci ani cu circa 10,9%, ajungând la o cotă de piaţă cu­mulată de 82,6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO