Bănci și Asigurări

Top 10 asigurători generali în S1/2020 din ultimii 5 ani: City Insurance şi-a triplat cota de piaţă, în timp ce Onix, intrat recent în top, şi-a crescut cota de 4 ori

♦ În timp ce unii asigurători au înregistrat o evoluţie descendentă sau uşor fluctuantă a cotelor de piaţă, menţinându-se la un nivel confortabil, alţii încep să capteze din piaţă ♦ În prezent City Insurance este cel mai important jucător pe piaţa asigurărilor generale, cu o cotă de piaţă de 23,9%, cu aproape 200% mai mult comparativ cu S1/2016.

City Insurance şi Onix Asigu­rări sunt companiile de asigurări care au înregistrat creşteri uriaşe ale cotelor de piaţă în primul semestru (S1) al ulti­milor cinci ani, potrivit datelor publi­cate în cel mai recent raport al Auto­ri­tăţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind stabilitatea pieţelor financiare nebancare.

Valentin Ionescu, drector la di­recţia de strategie şi stabilitate finan­ciară din ASF, a spus recent în cadrul video­conferinţei de prezentare a ra­por­tului de stabilitate a pieţelor finan­ciare nebancare că gradul de con­centrare pe piaţa asigurărilor repre­zintă o vulnerabilitate atât din prisma ex­punerii pe clase de asigurare cât şi din perspectiva cotelor de piaţă sem­nificative deţinute de un număr relativ mic de societăţi de asigurare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.