Bănci și Asigurări

Theodoros Bardis îşi continuă drumul la cârma companiei de asigurări Garanta

Theodoros Bardis îşi continuă drumul la cârma...

Autor: Mircea Nica

12.02.2021, 00:00 125

Theodoros Bardis a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru un nou mandat, în funcţia de director general al companiei Garanta Asigurări, potrivit informaţiilor transmise de ASF.

Autoritatea de Supraveghere a transmis că a autorizat aprobarea lui Theodoros Bardis „pentru un nou mandat în funcţia de director general la societatea Garanta Asigurări.“

Theodoros Bardis a fost numit în poziţia de director general al companiei Garanta Asigurări în luna ianuarie a anului 2013, având o experienţă în industria asigurărilor de peste 30 de ani. El şi-a început cariera în asigurări prin AIG-Alico group, iar pe parcurs a dobândit experienţă în zone precum distribuţie, vânzări şi bancassurance.

De asemenea, Theodoros Bardis a lucrat şi în industria bancară, de unde a căpătat experienţă privind pieţele financiare şi produsele financiare, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Garanta Asigurări.

Compania a înregistrat la finalul anului 2019 un volum al primelor brute subscrise de 46,4 mil. lei, în creştere cu 13,4% faţă de perioada similară a anului 2018.

Din punctul de vedere al activităţii, Garanta Asigurări avea în 2019 un volum al subscrierilor de 39,8 mil. lei pe segmentul asigurărilor generale, reprezentând circa 86% din volumul total, în timp ce subscrierile pe asigurările de viaţă au fost de 6,5 mil. lei, însemnând circa 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO