Bănci și Asigurări

Teodor Blidăruş: Am completat platforma George lansată de BCR cu componente de inteligenţă artificială

Teodor Blidăruş: Am completat platforma George lansată...

Autor: Adrian Seceleanu

11.12.2018, 00:07 2595

Start-up-ul FintechOS, care a fost evaluat luna trecută la 7 mil. euro printr-o finanţare de la fondul local de investiţii GapMinder, este furnizorul soluţiei de inteligenţă artificială implementate de BCR pentru noua platformă digitală George, pariul celei mai mari bănci locale că şi giganţii din banking pot veni cu produse simple, uşor de utilizat, capabile să răvăşească piaţa la fel ca un start-up fintech.

„Noi suntem inteligenţa artificială din spate pentru platforma George din România. Adică ori de câte ori George procesează un card de identitate sau analizează textul de pe un document, sau o fotografie sau un flux video live generat de utilizator, platforma foloseşte componentele din Fintech OS”, a declarat într-un interviu pentru ZF Teodor Blidăruş, CEO al FintechOS.

Componenta de inteligenţă artificială livrată de Fintech OS permite băncii să nu le mai ceară utilizatorilor să se deplaseze într-o sucursală pentru deschiderea unui cont, ci să realizeze acest lucru online în câteva minute, direct de pe telefon sau tabletă - o premieră pentru jucătorii de această mărime de pe piaţa bancară locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO