Bănci și Asigurări

TBI Bank şi Instant Factoring îşi adaugă în portofoliu o nouă soluţie de finanţare digitală a facturilor dedicată antreprenorilor

Florentina Mircea, Chief Business Banking Officer la TBI Bank

Florentina Mircea, Chief Business Banking Officer la TBI Bank

Autor: Cristina Bellu

06.04.2021, 14:12 362

TBI Bank, instituţie de credit deţinută de grupul leton 4Finance, şi Instant Factoring, companie românească de factoring online, au dezvoltat o nouă soluţie de finanţare digitală a facturilor, într-un context atipic, în care pandemia actuală a accelerat impactul negativ al facturi restante.

Astfel, cele două companii oferă acum clienţilor lor o soluţie de tip „one stop shop” pentru finanţarea digitală a facturilor, care permite oricărui client TBI Bank să îşi transforme facturile neîncasate în numerar.

Concret, cu un singur clic, solicitantul este redirecţionat către platforma Instant Factoring, creează un cont, încarcă facturile pe care doreşte să le încaseze fără să aştepte data scadenţei, analiza este finalizată în două ore şi până a doua zi clientul primeşte banii în cont, arată informaţiile transmise de reprezentanţii celor două instituţii.

„Clienţii business au nevoi complexe de finanţare şi asta include şi transformarea creanţelor în lichidităţi. În acest fel, ei pot asigura acces mai rapid la fluxurile de numerar şi pot limita impactul pe termen lung al timpilor de aşteptare în colectarea veniturilor asupra activităţii lor. Analizăm mereu contextul de afaceri şi nevoile clienţilor noştri, aşa că includem acum o soluţie de factoring în portofoliul nostru de finanţare”, spune Florentina Mircea, Chief Business Banking Officer la TBI Bank.

Prin acest serviciu flexibil, Instant Factoring a oferit anul trecut finanţare în valoare de 77 de milioane lei companiilor mici şi mijlocii, în creştere cu 90% faţă de 2019.

„Parteneriatul cu TBI Bank este o oportunitate de a aduce soluţiile noastre mai aproape de cei care au nevoie de ele pentru a-şi sprijini afacerea şi, implicit, pentru a sprijini redresarea economiei naţionale”, adaugă Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator Instant Factoring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO