Bănci și Asigurări

TBI Bank, care operează în România, Bulgaria, Germania, Suedia şi Polonia, raportează profit de 23 mil. euro în 2019, plus 58%

TBI Bank, care operează în România, Bulgaria,...

Autor: Cristina Bellu

02.06.2020, 10:42 574

Instituţia bancară TBI Bank, parte a grupului de credite 4Finance, cu activităţi în România, Bulgaria, Germania, Suedia şi Polonia, a raportat pentru 2019 un profit net de 22,9 mil. euro, echivalentul unui creşteri de 58% comparativ cu anul precedent, în timp ce activele băncii au înregistrat un avans de 17% până la valoarea de 465 mil. euro.

Anul trecut, TBI Bank a acordat credite noi în valoare totală de 336 mil. euro, care au contribuit la creşterea cu 19% a portofoliului consolidat, până la 368 mil. euro la 31 decembrie 2019, în timp ce depozitele au înregistrat un avans de 25% până la 281 mil. euro.

“Rezultatele reflectă strategia pe termen lung a TBI Bank, implementată odată cu preluarea companiei de către 4finance în 2016, care mizează pe maximizarea rezultatelor prin eficienţă şi orientare clară pe obiectele principale de activitate”, transmit reprezentanţii băncii.

Cu peste un milion de cereri de credit online şi offline şi aproape 500.000 de împrumuturi acordate în 2019, TBI Bank se poziţionează printre principalii jucători ai pieţei de creditare din Europa de Sud-Est.

În 2019, randamentul activelor a fost de 5,3%, randamentul capitalurilor proprii a fost de 20,9%, iar randamentul portofoliului activ a fost de 30,1%, potrivit datelor transmise de bancă.

”TBI Bank a înregistrat un profit net record, ca urmare a creşterii sustenabile a portofoliului de credite, în paralel cu îmbunătăţirea continuă a costului de risc şi cu abordarea disciplinată şi riguroasă a costurilor operaţionale. Toate acestea ne-au permis, încă o dată, să ne poziţionăm pe primul loc în rândul băncilor din Bulgaria din perspectiva eficienţei şi profitabilităţii”, spune Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

TBI Bank este o instituţie bancară adresată consumatorilor, companiilor mici şi mijlocii şi comercianţilor, cu operaţiuni de creditare digitale şi fizice, cu activităţi în Bulgaria, România, Germania, Suedia şi Polonia. Parte din 4Finance, unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluţii digitale de creditare adresate consumatorilor, TBI deţine o reţea formată din 300 de agenţii, precum şi canale digitale şi parteneri care numără peste 10.000 de puncte de vânzare şi deserveşte peste un milion de clienţi. În 2019, compania a acordat peste 500.000 de împrumuturi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO