Bănci și Asigurări

Taxa bancară începe să facă victime. Agenţia de rating Fitch penalizează două dintre cele mai mari bănci din România: Perspectiva de rating a fost revizuită de la stabil la negativ

Taxa bancară începe să facă victime. Agenţia de...

Autor: Alina Botezatu

25.01.2019, 18:51 2457

Agenţia Fitch Ratings a revizuit, vineri, perspectiva pentru Banca Comercială Română (BCR) şi BRD-Groupe Societe Generale la negativă, de la cea stabilă, păstrând acelaşi rating de BBB+, din cauza taxei pe activele financiare ale băncilor.

În acelaşi timp, agenţia de rating a menţinut la acelaşi nivel, BBB+, ratingul pe termen lung pentru riscul de default al celor două bănci.

În plus, Fitch a păstrat ratingul pe termen lung pentru riscul de default al UniCredit Bank România la BBB-, cu perspectivă negativă, şi al Băncii Transilvania la BB+, cu perspectivă stabilă.

Agenţia a susţinut că revizuirea de vineri a fost făcută, în contextul în care ia în calcul să scadă ratingul pentru sectorul bancar românesc la doar o notă deasupra ratingului pentru datoria României, faţă de două note în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO