Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ce ţări au cumpărat bondurile externe ale României în 2020. Investitorii din Marea Britanie şi SUA au cumpărat circa 50% din toate bondurile externe ale României din 2020. Germania/Austria completează podiumul

Investitorii din Marea Britanie, SUA şi Germa­nia/Austria sunt pe podium în topul realizat în funcţie de cele mai mari sume plasate în cele trei emisiuni de bonduri lansate de România în 2020 pe pieţele externe, care au depăşit echivalentul a 9 mld. euro. Investitorii din România ocupă locul 4, iar investitorii din Asia sunt pe 5 în acest top.

Ministerul Finanţelor a împrumutat în 2020 de pe pieţele externe 6,3 mld. euro prin două emisiuni de euroobligaţiuni, precum şi 3,3 mld. dolari.

Investitorii din Marea Britanie şi SUA au cumpărat cele mai multe bonduri externe româneşti, finanţând aproape jumătate din împrumuturile externe ale statului român din 2020.

Marea Britanie ocupă locul 1 în topul ţărilor care au finanţat cel mai mult România astfel, suma plasată de investitorii britanici la cele trei emisiuni de bonduri ajungând la 2,3 mld. euro, adică un sfert din total.

La distanţă apropiată, pe poziţia 2 în acest top, se regăsesc investitorii americani care au investit 2,16 mld. euro în toate bondurile externe ale României din 2020, ponderea plasamentelor americanilor fiind de aproape 24%.

Locul 3 în topul investitorilor străini care au finanţat cel mai mult România astfel revine Germaniei şi Austriei, care au cumpărat în consorţiu bonduri româneşti de circa 1 mld. de euro (11% din total). Dacă adăugăm şi plasamentele investitorilor din Elveţia, totalul plasamentelor Germaniei, Austriei şi Elveţiei urcă la 1,35 mld. euro (15% din total).

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.