Bănci și Asigurări

Surpriză. Francezii de la AXA revin în România printr-un parteneriat cu brokerul Leader Team

Surpriză. Francezii de la AXA revin în România...

Autor: Anelis Baciu

29.05.2019, 10:04 1569

Grupul francez AXA, care în urmă cu trei ani s-a retras din România, revine pe piaţa locală de asigurări prin intermediul brokerului Leader Team, care va vinde persoanelor fizice şi IMM-urilor poliţe de sănătate emise de AXA.

Tarifele pentru asigurările de sănătate emi­se de AXA vor porni de la 700 de euro pe an pentru adulţi şi de la 450 de euro pentru copii. Compania va pune la dispoziţia clienţilor cinci pachete de asigurare cu acoperiri de până la 125.000 de euro în varianta de bază şi 6,3 mi­lioa­ne de euro în varianta cea mai complexă. En­titatea care va emite efectiv poliţele şi care va plăti despăgubirile este AXA Global Heal­thcare, o divizie a AXA din Marea Britanie.

Prin această mutare AXA intră pe cel mai efervescent segment de piaţă la nivel local - cel al asigurărilor de sănătate. Vânzările de asi­gu­ră­ri de sănătate au crescut în 2018 cu 60%, până la 335 mil. lei (peste 70 mil. euro), sus­ţi­nute în principal de segmentul corporate, adică poliţe cumpărate de companii pentru propriii anga­jaţi. Asi­gurătorii încearcă să replice succesul înre­gis­trat în piaţa corporate şi în piaţa de retail, tot mai multe companii venind cu produse adre­sate clienţilor persoane fizice. O mişcare în acest sens a făcut Signal Iduna, companie spe­cia­lizată în vânzarea de poliţe de sănătate pentru companii. Signal Iduna a început să vândă poliţe de sănătate de retail din luna aprilie 2019. Asigurătorul de viaţă Grawe inten­ţionează de asemenea să vină cu un produs de retail până la finalul anului 2019, în timp ce Allianz-Ţiriac se gândeşte să introducă în oferta de produse o poliţă de sănătate premium.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO