Bănci și Asigurări

Deşi este supralichidă, UniCredit România va emite obligaţiuni de 110 mil. euro, cu o dobândă de 2,31%, pe care o va plăti băncii-mamă UC SpA din Italia. UniCredit Bank a avut profit net de 138 mil. euro din România în 9 luni: plus 59%

Deşi este supralichidă, UniCredit România va emite...

Autor: Claudia Medrega

29.10.2021, 09:00 440

♦ UniCredit are un raport între credite/depozite de circa 77% ♦ Profitul operaţional al UniCredit în România a fost de 195 mil. euro, cu doar 2% peste nivelul din 9 luni din 2020, iar profitul operaţional net a urcat în 9 luni din 2021 la 186 mil. euro, în creştere cu 47,8% ♦ Creditele au avansat cu 8,8% la 6,5 mld. euro.

UniCredit Bank România in­ten­ţionează să emită în luna de­cembrie din acest an obli­gaţiuni de 110 mil. euro, in­vestitorul fiind banca-mamă UC SpA din Italia. Aceste obligaţiuni sunt de tip senior nepreferen­ţiale, negaran­tate, cu clauză de răscumpă­rare la 5 ani, cu cupon variabil pentru a în­deplini cerinţele minime de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL), potrivit explicaţiilor UniCredit.

„Emisiunea de obligaţiuni de tip senior nepreferenţiale face parte din Planul de finanţare pe 2021 şi este în concordanţă cu strategia de rezoluţie adoptată la nivelul gru­pului UniCredit - punct unic de intrare (SPE)“, se arată în documentul UniCredit.

Obligaţiunile care vor fi emise de UniCre­dit Bank România şi pentru care gru­pul UniCredit din Italia este investitor, sunt la purtător pe piaţa internaţională, ne­listate la momentul emisiunii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO