Bănci și Asigurări

Sucursala de la Bucureşti a ING Bank a obţinut un profit de 385 mil. lei în S1/2019, plus 12%

Sucursala de la Bucureşti a ING Bank a obţinut un...

Autor: Anelis Baciu

13.08.2019, 00:07 434

ING Bank, sucursala de la Bucureşti a grupului olandez cu acelaşi nume, a încheiat prima jumătate a acestui an, cu un profit net de 385 mil. lei, în creştere cu 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ca urmare a creşterii numărului de clienţi şi a creditelor din portofoliu.

La finalul lunii iunie 2019 ING Bank avea un portofoliu de credite în valoare de 27,3 miliarde de lei, în creştere cu 18% faţă de S1/2018. Finanţările acordate de ING în ultimul an au crescut într-un ritm mai accelerat decât media pieţei, care s-a situat la circa 8%.

Din luna iulie a acestui an ING are şi un nou CEO, conducerea executivă fiind preluată de Mihaela Bîtu, fost director general adjunct al băncii şi un manager cu 25 de experienţă în cadrul băncii din România.

„Una dintre principalele mele priorităţi în perioada următoare este să întâlnesc şi să ascult angajaţii şi clienţii ING pentru a le înţelege nevoile şi pentru a identifica cum putem îmbunătăţi serviciile şi produsele noastre“, a declarat Mihaela Bîtu, noul CEO al ING Bank România. Mihaela Bîtu l-a înlocuit la şefia ING pe Michal Szczurek, polonezul care a condus banca în ultimii şapte ani şi care a preluat funcţia de director al operaţiunilor de retail ale ING Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO