Bănci și Asigurări

Subscrierile BCR Viaţă s-au redus cu 15% după restructurare

Subscrierile BCR Viaţă s-au redus cu 15% după...

Autor: Anelis Baciu

24.09.2014, 00:00 117
BCR Viaţă, compania locală de asigurări de viaţă a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), a înregistrat în primele şase luni o scădere cu 15% a subscrierilor, până la 73 milioane de lei, ca urmare a măsurilor de restructurare implementate de austrieci, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Scăderea a fost accelerată de oprirea vânzărilor de poliţe de tipul employee benefits (asigurări de viaţă de grup) ca urmare a scandalurilor în care a fost implicat asigurătorul anul trecut. În plus, austriecii au decis ca deocamdată să nu reia vânzarea de astfel de poliţe. Ca şi la celelalte companii pe care le deţine în România, VIG a implemetat la BCR Viaţă un program de restructurare care s-a concretizat în reducerea numărului de angajaţi la numai o treime din nivelul de anul trecut. Totodată, compania a renunţat la toţi consultanţii de vânzări şi a decis să distribuie poliţele intergral prin bancă.
 
Asigurătorul vinde în principal prin intermediul BCR, deţinută de grupul austriac Erste. Austriecii au schimbat la finalul anului trecut şi conducerea asigurătorului, numindu-l pe Sorin Mititelu în locul Florinei Vizinteanu, care a condus BCR Viaţă timp de opt ani. În pofida scăderii subscrierilor însă, operaţiunile din asigurări de viaţă din România ale VIG  au fost profitabile, generând un rezultat brut de 1,7 milioane de euro, spre deosebire de businessul din asigurări generale care a fost pe minus, potrivit datelor publicate la Viena. BCR Viaţă se poziţia la mijlocul anului pe locul trei în piaţa de poliţe de viaţă, cu o cotă de 9,4%. Principalii competitori ai asigurătorului sunt ING Asigurări şi Metropolitan Life. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO