Bănci și Asigurări

Studiu UNSAR: preţurile de referinţă pentru reparaţiile auto sunt dorite de 90% dintre şoferi

Studiu UNSAR: preţurile de referinţă pentru...

Autor: Mircea Nica

14.01.2020, 00:00 148

Peste 90% dintre românii care conduc un autovehicul consideră că ar fi benefică publicarea anuală a unor preţuri de referinţă pe piaţa reparaţiilor auto de către o autoitate competentă, potrivit informaţiilor unui studiu realizat de către Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) pentru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurări din România (UNSAR) în decembrie 2019.

„Asigurările RCA au o importanţă socială majoră, în special în condiţiile în care 43% dintre participanţii la acest studiu spun că există un risc ridicat şi foarte ridicat de a fi implicaţi într-un accident rutier, iar alţi 30% evaluează riscul ca fiind mediu. Astfel, aproape trei sferturi dintre şoferii intervievaţi sunt conştienţi de riscurile la care sunt expuşi în trafic, iar 96% dintre participanţii la studiu apreciază asigurarea RCA ca fiind utilă şi foarte utilă“, au transmis reprezentanţii UNSAR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO