Bănci și Asigurări

Studiu MasterCard: ce cred românii despre bancnote

Studiu MasterCard: ce cred românii despre bancnote

Autor: Raluca Ghinea

06.05.2014, 19:55 188

În ceea ce priveşte plăţile alternative, 77% dintre respondenţi iau în considerare plata cu cardul, 56% ar folosi plata online, 27% preferă plata cu ajutorul mobilului, iar 18% ar utiliza cardul contactless ca metoda de plată, se arată într-un comunicat MasterCard.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 510 persoane, bărbaţi şi femei în proporţii egale, în perioada 31 martie - 7 aprilie, urmărind percepţiile lor cu privire la utilizarea numerarului şi potenţialele lor preocupări cu privire la igienă.

Trei din zece români (29%) spun că nu ar vrea ca zeci de străini să folosească numerarul înainte de a ajunge la ei, însă doar 9% sunt revoltaţi de ideea de a nu se spăla pe mâini după ce pun mâna pe bani.

Mult mai mulţi sunt revoltaţi de ideea de a nu se spăla pe mâini dupa folosirea toaletei (32%) şi de atingerea nasului in public (23%).

Majoritatea respondenţilor ar fi dispuşi să poarte la ei şerveţele (80%) sau gel antibacterian (66%), în timp ce 44% sunt dispuşi să folosească un card sau plăţi contactless în loc de plata numerar, pentru mai multă igienă.

Studiul extins, realizat în 12 ţări europene, a arătat că este mult mai probabil ca populaţia să se spele pe mâini după alte activităţi cum ar fi mângâierea unui animal (46%) sau după călătoria cu transportul în comun (36%) decât după manevrarea numerarului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO