Bănci și Asigurări

Studiu: 8 din 10 români efectuează plăţi sau îşi gestionează banii cu ajutorul dispozitivelor mobile

Studiu: 8 din 10 români efectuează plăţi sau îşi...

Autor: Mediafax

18.10.2016, 00:00 289

Opt din zece utilizatori români de dispozitive mobile (79%) efectuează plăţi sau îşi gestionează banii cu ajutorul acestora. Peste jumătate dintre aceştia (57%) achiziţionează bunuri de mare valoare, iar aproape două treimi (64%) îşi plătesc facturile de pe dispozitive mobile, arată datele unui studiu efectuat de Visa. În Europa, numărul consumatorilor care utilizează în mod regulat un dispozitiv mobil pentru a plăti bunuri şi servicii s-a triplat în ultimul an, de la 18% la 54%.

Interesant este faptul că persoanele care efectuează plăţi mobile spun că se simt la fel de confortabil când fac achiziţii importante de pe dispozitivele mobile ca atunci când fac plăţi curente, de mică valoare. Studiul realizat în rândul a peste 36.000 de consumatori online din 19 ţări europene arată o schimbare radicală în ceea ce priveşte adoptarea plăţilor digitale de către consumatori în ultimele 12 luni. 38% din participanţii la studiu declarau anul trecut că nu au utilizat niciodată un dispozitiv mobil pentru a face plăţi şi nici nu intenţionau, iar procentele au scăzut la 12%.

Acelaşi studiu arată o creştere a utilizării serviciilor de mobile banking în rândul tuturor categoriilor de vârstă. În premieră, mai bine de jumătate dintre respondenţii europeni de toate vârstele utilizează servicii de mobile banking. În Europa, tot mai multe persoane utilizează serviciile de mobile banking pentru a ţine evidenţa cheltuielilor şi a obligaţiilor financiare - două cincimi din respondenţi (41%) declară că îşi verifică frecvent soldul, online sau prin aplicaţii bancare, de pe dispozitive mobile. „Datele confirmă faptul că viitorul plăţilor digitale este deja aici.

Consumatorii din toată Europa, inclusiv România, adoptă cele mai inovatoare modalităţi de plată. Pentru Visa, smartphone-urile şi dispozitivele wearable reprezintă începutul unui proces mai amplu, în care milioane de noi dispozitive conectate permit integrarea tranzacţiilor zilnice în aproape orice tehnologie“, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia la Visa Europe. Creşterea numărului de plăţi digitale este şi o consecinţă a adoptării pe scară tot mai largă a tehnologiei contactless. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO