Bănci și Asigurări

Studiu: 26% dintre părinţii români iau în considerare încheierea unei asigurări cu economisire pentru copiii lor

Studiu: 26% dintre părinţii români iau în considerare...

Autor: Mircea Nica

06.08.2020, 00:00 1389

Aproximativ un sfert din părinţii români iau în considerare încheierea unei asigurări cu economisire pentru copiii lor, în timp ce 41% susţin că motivul principal pentru încheierea unei asigurări este acela de a le asigura copiilor o sumă de bani în cazul dispariţiei lor, conform studiului efectuat de Aegon România.

„Circa 41% dintre părinţii români sunt îngrijoraţi din cauza contextului actual şi a modului în care epidemia de coronavirus le poate afecta stabilitatea financiară şi, implicit, viitorul copiilor. Compania a derulat cercetarea la nivel naţional, în perioada aprilie - mai, cu participarea a peste 500 de persoane care au copii. Astfel, modul de raportare a părinţilor la acest subiect s-a modificat sub influenţa contextului actual, 26% dintre respondenţi declarând că iau în calcul încheierea unei asigurări, determinaţi de evenimentele recente şi de temeri legate de securitatea financiară a copiilor“, au transmis reprezentanţii Aegon România.

În ceea ce priveşte modalităţile de utilizare pentru alocaţia copiilor precum şi obiceiurile de economisire, o tremie dintre respondenţi declarau în luna mai că nu economisesc, iar o altă treime că au deschis un cont de economii, iar 28% că păstrează banii în casă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO