Bănci și Asigurări

Strategie de digitalizare. Raiffeisen Bank renunţă la operaţiunile cu numerar în o treime din agenţii, bazându-se pe ATM-uri şi MFM-uri

Strategie de digitalizare. Raiffeisen Bank renunţă la...

Autor: Roxana Rosu

03.11.2020, 00:00 455

Aproximativ o treime din agenţiile Raiffeisen Bank, respectiv 129 de unităţi, vor funcţiona din noiembrie fără casierie, toate operaţiunile cu numerar urmând să se efectueze doar la ATM sau maşini multifuncţionale (MFM-uri). 

În plus, Raiffeisen, aflată în top 6 al celor mai mari bănci după active de pe piaţa românească, a transmis că are în alte câteva zeci de unităţi program redus de casierie, pe care îl va adapta continuu, pe măsură ce traficul va scădea şi alternativele digitale oferite clientelei vor acoperi o gamă şi mai largă de operaţiuni cu numerar. 

„Anul acesta, contextul pandemiei a accelerat multe proiecte de digitalizare şi schimbări curajoase pentru folosirea operaţiunilor «fără cash», iar asta s-a întâmplat nu doar în industria bancară. Pentru noi a fost momentul oportun pentru a face încă un pas spre încurajarea tranzacţiilor digitale. Vrem să dăm tuturor colegilor din agenţiile fără casierie, posibilitatea de a dedica timp activităţilor cu valoare adăugată pentru clienţi, cum sunt consilierea în vederea înţelegerii tuturor funcţionalităţilor aplicaţiilor noastre şi a beneficiilor ofertei noastre de soluţii financiare“, a spus Monica Udrescu, director executiv reţea de unităţi la Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO