Bănci și Asigurări

Străinii au revenit pe titluri de stat în vară, după declinul plasamentelor din primăvară. Plasamentele străinilor în titluri româneşti au urcat în august la 18,4%, peste nivelul din iulie. Participaţiile fondurilor de pensii private: 19,3%

Străinii au revenit pe titluri de stat în vară, după...

Autor: Claudia Medrega

22.10.2020, 16:15 152

♦ Banii străinilor au revenit în lunile de vară în titluri de stat româneşti ♦ Expunerea investitorilor străini pe titluri româneşti scăzuse în primăvară, până la 17,6% în mai, de la peste 21% în februarie, din cauza tensiunilor aduse de criza coronavirusului ♦ Participaţiile fondurilor de pensii depăşesc plasamentele străinilor ♦ Băncile au cea mai mare expunere pe titluri, de peste 48%.

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat locale, în lei şi euro, s-au majorat în luna august la circa 39,5 mld. lei, pon­derea deţinerilor nere­zi­denţilor în totalul por­to­foliului de datorie pu­blică ur­când până la 18,4%, con­form celor mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor.

Participaţiile nere­zi­denţilor s-au majorat în au­gust uşor comparativ cu nivelurile din iulie (18%) şi iunie (18,2%), lunile de vară readucând banii străinilor în titluri de stat româneşti după declinul înregistrat în lunile de primăvară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO