Bănci și Asigurări

Stere Farmache a fost numit prim-vicepresedinte la Alpha Bank

Stere Farmache a fost numit prim-vicepresedinte la Alpha Bank

Farmache a condus Bursa de la Bucuresti timp de 14 ani

04.01.2009, 17:07 48

Fostul director general al Bursei de Valori Bucuresti timp de 14 ani, Stere Farmache, 52 de ani, a preluat de la 1 ianuarie postul de prim-vicepresedinte executiv al Alpha Bank Romania. El detine totodata si functia de membru al Consiliului de Administratie al bancii.

"Din propunerile de colaborare pe care le-am primit am acceptat sa ma alatur unei echipe dinamice, de profesionisti. Principalele atributii directe in cadrul Alpha Bank vor acoperi trezoreria, investment banking, departamentul de compliance si sectorul de corporate banking", a explicat Farmache.
El a cumulat pana in urma cu cateva saptamani functiile de presedinte si director general al Bursei de Valori Bucuresti. Decizia de a se retrage din functia de director general al Bursei, pe care o detinea de 14 ani, a surprins intreaga piata. Farmache a pastrat functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei (pe care o detine din 2007), motivand renuntarea la atributiile executive prin necesitatea separarii forurilor de conducere, in vederea listarii. "Am colaborat cu domnul Farmache timp de sase ani la Bursa de Valori Bucuresti si sunt bucuros ca vom lucra din nou impreuna. Sunt convins ca expertiza sa va aduce un plus unei echipe deja consolidate in piata", a precizat Sergiu Oprescu, presedintele executiv al Alpha Bank Romania.
Oprescu a cumulat, la randul sau, functiile de presedinte al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti si vice-presedinte executiv al Alpha Bank, intre 2001 si 2006. El condusese intre 1996 si 2000 Alpha Finance, divizia locala de servicii de investitii financiare a grupului elen.
Grecii de la Alpha Bank au fost printre primii investitori straini care au intrat pe piata bancara locala, la mijlocul anilor nouazeci. Alpha Bank Romania este in prezent in topul primilor zece jucatori din sistem, cu credite in sold de 4 miliarde de euro, la sfarsitul lui septembrie.
Banca a ajuns in prezent sa opereze o retea de 200 de unitati, dupa ce a deschis 75 de unitati in 2008, fata de 55 in 2007. Oprescu a aratat ca ritmul de extindere a retelei va fi mai moderat in 2009, adaptandu-se la conditiile pietei. Alpha Bank avea un plan multianual de dezvoltare, care prevedea extinderea retelei la 380 de unitati pana in 2010, care va fi insa revizuit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO