Bănci și Asigurări

Cum mai stau băncile cu capitalizarea: Băncile din România au ajuns la o solvabilitate de peste 23% în 2020, cea mai mare din ultimii 14 ani, mai mult decât dublă faţă de nivelul recomandat , având resurse să crediteze mai mult economia

Ritmul mediu de creştere a creditării private totale a încetinit în 2020 în condiţiile efectelor nefavorabile aduse de criza coronavirusului, la 5,1% pentru întregul an, sub viteza medie de creştere a creditării din anul 2019, de 7,6%.

Indicatorul de solvabilitate - un indicator important analizat de BNR, care arată cât de bine capita­li­za­te sunt băncile de pe piaţa româ­neas­că - a ajuns la sfâr­şitul anului 2020 la 23,18%, mult peste mi­ni­mul re­co­mandat de 10%, ceea ce in­­dică faptul că exis­tă în conti­nua­­re spaţiu pen­tru ca băncile să in­ten­si­fice cre­di­tarea economiei.

Nivelul in­di­ca­­torului de sol­va­bi­li­tate de la fi­na­lul lui 2020 a fost mai mare com­­pa­ra­tiv cu cel din de­cem­brie 2019, de 22%.

La nivelul în­tre­gului sistem ban­­­car, rata de sol­­va­bilitate, care ara­­tă ca­pitalurile pro­prii de care dis­­pun băn­cile ra­portat la active pon­de­rate în funcţie de risc, a fost peste ni­velul de 20% pe par­cursul întregului an 2020.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.