Bănci și Asigurări

Statisticile indică decelerarea creditării transfrontaliere, evoluţie determinată de ajustarea economiei reale

Statisticile indică decelerarea creditării...

Autor: Mircea Nica

28.10.2020, 00:00 56

Creditul transfrontalier a înregistrat o majorare cu 7,6% în primul semestru (S1) din 2020, pe fondul creşterii expunerii băncilor pe ţările dezvoltate cu 9,6%, dat fiind că incidenţa crizei sanitare a fost contrabalansată de implementarea unui mix relaxat fără precedent de politici economice, potrivit unei analize realizate de Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania.

„Statisticile indică decelerarea creditării transfrontaliere, evoluţie determinată de ajustarea economiei reale şi de preocupările cu privire la dinamica pe termen scurt, în contextul persistenţei crizei sanitare. BIS a comunicat recent datele privind dinamica creditării transfrontaliere în trimestrul II al anului curent, perioada în care s-a înregistrat punctul culminant al ajustării induse de incidenţa pandemiei, un şoc fără precedent în perioada postbelică“, potrivit analizei BT. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO