Bănci și Asigurări

Ce spune ministrului de finanţe Alexandru Nazare după ce agenţia de rating S&P a îmbunătăţit perspectiva de rating a României de la negativ la stabil: Decizia S&P confirmă că măsurile adoptate au fost cele corecte, necesare pentru ţara noastră şi aşteptate de către partenerii noştri externi

Ce spune ministrului de finanţe Alexandru Nazare după...

Autor: Răzvan Botea

17.04.2021, 01:14 308

Agenţia americană de rating Standard and Poor’s a îmbunătăţit vineri seară perspectiva de rating a României de la negative la stabil. S&P păstrat ratingul de ţară pe ultima treaptă recomandată investiţiilor (BBB-). Ministrul de Finanţe Alexandru Nazare spune că decizia agenţiei vine ca o confirmare a faptului că măsurile adoptate de guvern au îmbunătăţit imaginea externă a ţării.

„Decizia Standard & Poor's reprezintă o dovadă a recunoaşterii internaţionale a eforturilor României pentru a asigura consolidarea fiscal-bugetară şi confirmă că măsurile adoptate au fost cele corecte, necesare pentru ţara noastră şi aşteptate de către partenerii noştri externi. Remarcăm de asemenea estimările pozitive ale agenţiei referitoare la potenţialul de creştere economică a României pe termen mediu ”, a declarat ministrul finanţelor, Alexandru Nazare”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanţe.

S&P spune, în comunicatul transmis vineri seară, că stoparea creşterii pensiilor, reducerea deficitului bugetar şi perspectiva unei stabilizări a datoriei publice la 50% în PIB până în 2023 sunt principalele motive pentru care a îmbunătăţit perspectiva de rating.

„Ministerul Finanţelor va continua atât demersurile pentru implementarea măsurilor destinate înlăturării efectelor negative ale pandemiei Covid-19 şi relansării economiei, cât şi politica fiscal-bugetară prudentă care să asigure înscrierea României în ţintele asumate. Acest semnal ne încurajează şi ne arată că suntem pe drumul cel bun, dar nu înseamnă că am ajuns deja acolo, eforturile trebuie continuate", mai spune Alexandru Nazare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO