Bănci și Asigurări

Ce spune BNR despre faptul că Revolut a primit licenţă bancară în România: Pentru România, Revolut Bank a fost notificată numai pentru preluarea de depozite şi de alte fonduri rambursabile, iar depozitele clienţilor sunt garantate în limita a 100.000 euro

Ce spune BNR despre faptul că Revolut a primit licenţă...

Autor: Claudia Medrega, Roxana Rosu

06.03.2021, 00:05 54606

♦ Revolut are două entităţi autorizate în Lituania, iar în România acţionează în urma notificării BNR de către autoritatea de supraveghere care i-a acordat licenţa - Banca Lituaniei. Cele două entităţi sunt: Revolut Bank UAB şi Revolut Payments UAB ♦ În privinţa garantării, se aplică schema de garantare europeană, şi în principiu Fondul de garantare a depozitelor din Lituania este cel implicat, conform BNR.

Revolut, aplicaţia financiară cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume, a primit licenţă bancară în România, ceea ce face ca depozitele clienţilor să intre sub protecţia Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, în limita a 100.000 euro.

„Revolut are două entităţi autorizate în Lituania, iar în România acţionează în urma notificării BNR de către autoritatea de supraveghere care i-a acordat licenţa - Banca Lituaniei. Cele două entităţi sunt: Revolut Bank UAB şi Revolut Payments UAB. Revolut Bank UAB este instituţie de credit (bancă) care acţio­nează în baza paşaportului european, exercitarea dreptului de liberă prestare a serviciilor. Pentru România, Revolut Bank a fost notificată numai pentru preluarea de depozite şi de alte fonduri rambursabile. Revolut Payments UAB este o instituţie emitentă de monedă electronică, care acţionează pe paşaport şi în România în baza notificării Băncii Lituaniei pentru mai multe activităţi“, potrivit informaţiilor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO