Bănci și Asigurări

Ce spun asigurătorii şi brokerii de decontarea directă obligatorie. Iniţiativa decontării directe obligatorii poate scădea vânzarea Casco, în timp ce recuperarea regreselor este în continuare o problemă mare

♦ Viorel Vasile, Safety Broker: Decontarea directă merge către clasa de Casco, dar cred că riscăm să pierdem foarte mult din vânzările Casco ♦ Călin Matei, Groupama: Astăzi este clar că avem o mare problemă în recuperarea regreselor pe Casco ♦ Virgil Şoncutean, Allianz-Ţiriac: Rămâne un semn de întrebare în ce măsură această soluţie este completă pentru a nu muta problema între asigurători ♦ Romeo Bocănescu, Destine Broker: Măsura decontării directe va fi cea care va avea cel mai mare impact la normalizarea pieţei RCA.

Iniţiativa decontării directe obliga­torii la poliţele RCA, propusă de ASF, care ar urma să schimbe modul în care cli­entul va achiziţiona o poliţă RCA, aduce în prim-plan îngrijorări privind o posibilă reducere a vânzării poliţelor Casco, în timp ce recuperarea regreselor pe Casco este în continuare o problemă destul de mare.

Achiziţia poliţelor RCA cu decontare directă, permisă doar opţional în România din 2017, le permite şoferilor pă­gu­biţi să solici­te plata despăgubirii pro­priu­lui asi­gu­rător RCA şi nu asigu­ră­to­rului şoferului care a provocat dauna. Asigurătorul care a plătit dauna îşi recu­perează apoi prejudiciul de la asigurătorul RCA al şoferului vinovat.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.