Bănci și Asigurări

Ce spun analiştii bancari de la Bucureşti despre creşterea cursului leu/euro din ultima perioadă şi unde va ajunge: Estimările indică un curs de 4,92-4,95 lei/euro. "Deprecierea vine pe o tendinţă globală de aversiune la risc"

Valentin Tătaru, economistul-şef al ING Bank (st.) şi Ciprian Dascălu, economistul-şef al BCR (dr.)

Valentin Tătaru, economistul-şef al ING Bank (st.) şi Ciprian Dascălu, economistul-şef al BCR (dr.)

Autor: Claudia Medrega

31.03.2021, 00:05 5581

♦ Ciprian Dascălu, economistul-şef al BCR: Deprecierea vine pe o tendinţă globală de aversiune la risc. Ne menţinem prognozele de 4,90 la finalul lunii iunie şi de 4,95 pentru finalul anului ♦ Valentin Tătaru, economistul-şef al ING Bank: Nu credem că vom asista la o depreciere prelungită a leului şi în general ne menţinem prognoza pentru un curs leu/euro de 4,92 atât la jumătatea, cât şi la finalul lui 2021.

Cursul de schimb leu/euro a ajuns ieri la un nou vârf istoric, urcând la 4,9156 lei/euro, cotaţia fiind mai mare cu aproape 1% comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2020.

Faţă de cotaţia de luni, cursul a crescut ieri cu 0,38%.

Deprecierea monedei naţionale vine într-un context regional, şi alte monede din regiune având o volatilitate mai mare şi marcând deprecieri în faţa euro.

Deprecierea monedelor emergente vine în contextul întăririi monedelor puternice, potrivit explicaţiilor de la BNR. Practic se întăresc monedele puternice pentru că urcă dobânzile pe dolar, iar ca urmare a îmbunătăţirii condiţiilor economice creşte interesul pentru monedele puternice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO