Bănci și Asigurări

Sphera Group (KFC, Pizza Hut) vrea să ia un credit de maximum 70 mil. euro. Acţionarii au aprobat distribuirea unui dividend cu un randament de 2%

Sphera Group (KFC, Pizza Hut) vrea să ia un credit de...

Autor: Roxana Rosu

30.04.2019, 09:43 834

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), care deţine companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, vrea să contracteze o facilitate de credit de maxim 70 milioane de euro, prin intermediul unui credit bilateral, sindicalizat sau club, acţionarii mandatând conducerea companiei să negocieze condiţiile împrumutului.

De asemenea, în cadrul adunării generale din 25 aprilie au fost aprobate remuneraţiile membrilor Consiliului de Administraţie, precum şi distribuirea unui dividend brut de 0,3524 lei/acţiune, ceea ce înseamnă un randament de 2% la preţul de închidere de săptămâna trecută. 

Astfel, fiecare membru va primi în anul financiar 2019 suma de 4000 de euro net pe lună, iar preşedintele CA de 5000 euro. Consiliul de Administraţie al companiei este format din Silviu-Gabriel Carmaciu, Georgios Argentopoulos, Anastasios Tzoulas, Georgios-Vassillios Repidonis, Lucian Hoanca, Valentin Arnaoutou şi Răzvan Ştefan Lefter.

Georgios Argentopoulos  va prelua şi poziţia de director general de la 1 mai 2019, în condiţiile în care Mark Hilton îşi va înceta mandatul astăzi. 

Sphera Group şi-a bugetat pentru 2019 venituri de 993 milioane de lei, în urcare cu 29% faţă de cele realizate pe parcursul anului precendent, şi un profit net mai mare cu 103%, la circa 49 milioane de lei, potrivit datelor din bugetul de venituri şi cheltuieli. COmpania a planificat şi un buget de investiţii de aproximativ 19,8 milioane de euro. 

În ultimii 9 ani, Sphera Franchise Group şi-a dezvoltat reţeaua de restaurante de la 61 la 138 de unităţi şi are în plan deschiderea a 24 restaurante  în 2019 (8x KFC Romania, 10x KFC Italia, 1x Pizza Hut şi 5x Taco Bell). 

De la începutul anului 2019 acţiunile SFG s-au depreciat cu 10% pe un rulaj de tranzacţionare de 15,8 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO