Bănci și Asigurări

Spaniolii de la Santander au finalizat preluarea a 50,1% din fintech-ul Ebury, cu operaţiuni în România, pentru 400 mil. euro

Spaniolii de la  Santander au finalizat preluarea a 50,1%...

Autor: Cristina Bellu

30.04.2020, 13:53 973

Banco Santander anunţă finalizarea tranzacţiei prin care gigantul bancar spaniol a preluat în noiembrie 2019 un pachet de 50,1% din acţiunile fintech-ul Ebury, platformă de plăţi şi de gestionare a numerarului pentru IMM-uri prezentă şi pe piaţa din România, după obţinerea aprobărilor de reglementare de la autorităţile de concurenţă.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 350 de milioane de lire sterline (aproximativ 400 milioane de euro), din care 70 de milioane de lire sterline au fost direcţionate către consolidarea resurselor Ebury necesare extinderii la nivel global, acordul oferind fintech-ului acces la reţeaua internaţională a instituţiei spaniole,.transmit reprezentanţii Santander.

"Investiţia în Ebury este un pas strategic important, care ne permite să ne îmbunătăţim capabilităţile pe o piaţă interesantă, cu potenţial ridicat de creştere. Această nouă achiziţie ne va oferi posibilitatea de a continua dezvoltarea activităţii de Global Trade Services cu o nouă platformă de clasă mondială, care ne aşteptăm să aducă o returnare a investiţiei semnificativă în următorii ani", spuneSergio Rial, preşedinte al Santander Brazilia şi al Ebury.

Ebury este prezent de doi ani în România, potrofoliul biroului local ajungând la 800 de clienţi, corporaţii şi IMM-uri, şi are o echipă formată din 25 de consultanţi.

La nivel global, fintech-ul din Marea Britanie deserveşte peste 43.000 de companii active şi operează în peste 140 de valute, conform datelor finale pentru anul 2019. Veniturile Ebury au crescut cu peste 60% în ultima perioadă raportată şi se aşteaptă o creştere similară pentru anul fiscal curent, care se încheie în aprilie 2020. Ebury .

Prin activitatea sa de Global Trade Services, Santander sprijină accesul pe pieţele internaţionale al întreprinderilor mici şi mijlocii, prin finanţări comerciale, susţinerea lanţului de aprovizionare, plăţi şi schimb valutar.  Cu un fond de aproximativ 200 de miliarde de dolari, obiectivul platformei globale a băncii este de a conduce comerţul internaţional pentru IMM-urile din Europa şi America Latină, intenţionând să se extindă la 20 de pieţe pe termen mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO