Bănci și Asigurări

Sondaj: Un sfert dintre românii îşi ţin cardul de credit intact; majoritatea utilizatorilor cheltuiesc maxim 1000 lei pe lună

Sondaj: Un sfert dintre românii îşi ţin cardul de...

Autor: Roxana Rosu

01.11.2021, 11:23 3298

Unul din patru români care deţin un card de credit păstrează constant suma disponibilă intactă (24%) sau acoperă integral sumele utilizate în fiecare lună (36%), rezultă dintr-un sondaj realizat Finzoom pentru CEC Bank, în rândul utilizatorilor de internet din România.

Chiar şi în situaţiile când există sume neacoperite, o bună parte dintre respondenţi (45%) au doar solduri mici, de sub 2.500 lei, posesorii de carduri de credit arătând prudenţă în folosirea sumelor disponibile.

Majoritatea utilizatorilor a identificat avantajele cardului de credit şi ştiu să-l folosească, astfel încât să nu plătească costuri suplimentare, reiese din răspunsurile furnizate în cadrul sondajului. Doar 11% dintre respondenţi susţin că folosesc cardul de credit pentru retrageri de numerar, operaţiuni pentru care cele mai multe bănci percep dobânzi mai mari decât pentru plăţile la comercianţi.

Un procentaj de trei ori mai mare (33%) susţine că a optat pentru sistemul de plată în rate fără dobândă. În prezent, oferta de pe piaţa din România include carduri de credit cu între 3 şi 24 de rate fără dobândă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO