Bănci și Asigurări

Sondaj BNR: Circa 77% dintre companii susţin că nu au accesat finanţare de la bănci sau IFN, iar dintre cele care au cerut un credit în ultimul an, le-a fost aprobată toată suma cerută

Sondaj BNR: Circa 77% dintre companii susţin că nu au...

Autor: Mircea Nica

21.07.2021, 11:30 518

Tot mai multe companii au început să raporteze faptul că nu au accesat finanţare de la instituţii de credit sau IFN, procentul ajungând la 77% dintre acestea, cu 2 puncte procentuale mai mult faţă de ultima raportate de la finalul anului 2020, potrivit informaţiilor publicate în sondajul BNR din iunie 2021.

Pe de altă parte, în cazul companiilor care au solicitat un credit în ultimul an, instituţiile creditoare le-au aprobat toată suma cerută, în timp ce în cazul IMM-urilor numai 16% dintre acestea au reuşit să acceseze întreaga finanţare dorită, în scădere.

„Proporţia corporaţiilor care au apelat la finanţare de la bănci şi IFN şi au obţinut întreaga sumă solicitată s-a menţinut la un nivel constant, la 49%, în timp ce în cazul IMM-urilor, numai 16% dintre acestea au reuşit să acceseze întreaga finanţare dorită, în scădere cu 2 puncte procentuale. Rata de respingere a dosarelor de credit este mai scăzută în cazul companiilor de mari dimensiuni, circa 1%, faţă IMM-uri, circa 2,5%“, conform datelor din sondajul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO