Bănci și Asigurări

Societe Generale, proprierarul BRD, vrea ca profitul de 1,5 mld.lei din 2019 să rămână în conturile băncii din România. BRD anunţase că vrea să dea dividende de 1,1 mld.lei

Societe Generale, proprierarul BRD, vrea ca profitul de...

Autor: Roxana Rosu

01.04.2020, 09:11 1439

Societe Generale, acţionarul majoritar al BRD, solicită acţionarilor băncii din România să aprobe în adunarea generală din 23 aprilie păstrarea profitului aferent anului 2019, în valoare de 1,528 miliarde lei în conturile băncii.

”Cu o rată adecvare a capitalului de 20% la 31 decembrie, cu mult peste cerinţa reglementată. BRD are o poziţie bună de capital. Cu toate acestea, având în vedere incertitudinea ridicată cu privire la consecinţele economice pe termen lung ale răspândirii COVID19 şi angajamentul ferm al BRD de a sprijini economia românească în perioadele dificile, Societe Generale propune alocarea profitului aferent anului 2019, în valaore de 1,528 miliarde lei în rezultatul raportat”, se arată în anunţul BRD.

BRD anunţase anterior că vrea distribuie cea mai mare partea a profitului net (1,1 mld.lei) ca dividende, valoarea propusă fiind de 1,64 lei/acţiune. Dividendele urmau să fie plătite în data de 3 iunie 2020. Propunerea este încă pe ordinea de zi a adunării generale din aprilie.

Grupul bancar francez deţine 60% din capitalul BRD

Banca Centrală Europeană a recomandat vineri băncilor din zona euro să amâne plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni până la cel mai devreme la începutul lunii octombrie din 2020, iar în schimb să folosească capitalul pentru a diminua pierderile şi pentru a îşi îmbunătăţi capacitatea de a acorda împrumuturi, scrie Financial Times. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO