Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Société Générale trimite în România un nou şef la BRD cu experienţă în retail

BRD-SocGen, subsidiara locală a grupului francez Société Générale, va avea din toamna acestui an un nou director general, François Bloch, fost prim-vicepreşe­din­te executiv la Rosbank, sub­sidiara din Rusia a gru­pului francez Société Géné­rale, urmând să-l înlo­cuiască de la 1 noiem­brie pe Philippe Lhotte.

BRD-SocGen, a doua bancă de pe piaţa locală după active, a avut după 2008 trei directori. După re­tragerea veteranului Patrick Gelin în 2009, la con­ducerea BRD s-au suc­cedat Guy Poupet, care nu a fost men­ţinut în funcţie decât doi ani şi Philippe Lhotte, care con­duce ban­ca româ­neas­că cu capital fran­cez de apro­ximativ patru ani.

Francezul Philippe Lhotte a preluat în toamna anu­lui 2012 conducerea BRD SocGen. Pentru Lhotte, România a fost a do­ua ţară străină în care a lucrat de-a lungul carierei derulate integral în grupul SocGen, după Bulgaria, un­de a fost CEO al filialei bulgare a grupului Société Générale timp de peste şapte ani.

François Bloch are experienţă internaţională în retail şi în investment banking, în Franţa, Germania, SUA şi Rusia.

În primul semestru din 2016, BRD a obţinut un profit net de 381 mil. lei, în creştere cu 64%, în paralel cu un avans de 13% al venitului bancar, la 1,43 mld. lei, susţinut de majorarea veniturilor nete din dobânzi şi din comisioane şi de câştigul din tranzacţia VISA Europe.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.