Bănci și Asigurări

Situatie incerta in managementul Marfin Bank

Situatie incerta in managementul Marfin Bank
03.02.2010, 23:02 656

Managementul Marfin Bank Romania, un jucator de talie mica de pepiata controlat de grupul cipriot Marfin, se afla intr-o situatieincerta, dupa ce mandatele directorului general Stylianos Sofianos(foto), si al lui Dimitrios Zoumproulis, director general adjunct,au expirat la sfarsitul anului trecut, fara sa fie reinnoite panain prezent.

Surse din piata spun ca Sofianos, care detine si functia depresedinte al Consiliului de Administratie, si-a prezentat demisia,miscarea fiind comunicata la sfarsitul saptamanii trecute sefilorde departamente din banca.

"Contractul meu a expirat la sfarsitul anului trecut. Acumdiscut cu actionarii, le-am prezentat viziunea mea. Este un procesnormal", a raspuns Stylianos Sofianos la intrebarile adresate de ZFpe aceasta tema. El a explicat ca mandatul lui Zoumproulis aexpirat de asemenea la sfarsitul anului trecut, urmand sa preia ofunctie in cadrul grupului in Grecia.

Deocamdata Zoumproulis asigura interimatul, pana la instalareaunui nou director general adjunct.

Sofianos si Zoumproulis se aflau la conducerea bancii de circasase ani. Din echipa de management de anul trecut doar CornelStanescu are un mandat in derulare, el venind la Marfin in 2007, depe pozitia de vicepresedinte al Emporiki, un jucator de talie micacu actionariat elen.

In septembrie anul trecut, grupul Marfin a raportat active de616 milioane de euro pe piata din Romania, in scadere cu 15% fatade sfarsitul anului 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO