Bănci și Asigurări

Care este situaţia pe judeţe a depozitelor populaţiei în lei şi valută după 5 luni din 2021? Bucureşti-Ilfov conduce topul depozitele retail la bănci, cu 67 mld. lei, urmat de Cluj, cu 11,7 miliarde de lei, şi Constanţa cu 8,6 mld. lei. Depozitele din Cluj, Timiş şi Sibiu au cele mai mari viteze

Care este situaţia pe judeţe a depozitelor populaţiei...

Autor: Mircea Nica

15.07.2021, 19:45 1199

♦ Judeţul Cluj a prins cel mai mare avânt al ritmului de creştere a soldului depozitelor populaţiei în lei şi valută, de aproape 13% faţă de finalul lunii mai 2020, ajungând la un sold de 11,7 mld. lei ♦ Depozitele din Timiş şi Sibiu cresc cu peste 9% ♦ Şi Bucureşti-Ilfov a înregistrat un ritm consistent de creştere a soldului depozitelor populaţiei, de 8,2% faţă de mai 2020 l Soldul depozitelor populaţiei în lei şi valută de la finalul lunii mai 2021 pentru celelalte 39 de judeţe este sub 9 mld. lei, coborând chiar la 597 mil. lei.

Bucureşti-Ilfov conduce în con­tinuare clasamentul jude­ţe­lor realizat în funcţie de sol­dul depozitelor populaţiei în lei şi valută de la finalul lunii mai 2021, cu un volum de 66,9 mld. lei, în­registrând o creştere de 8,2%, comparativ cu soldul de la finalul lunii mai 2020, po­trivit datelor BNR.

Având în vedere că Bucureşti este Capitala României, este epicentrul acti­vi­tăţilor pen­tru români, astfel că era de aşteptat ca cel mai mare volum al de­pozitelor populaţiei în lei şi va­lută să fie în­re­gistrat aici. De ase­me­nea, se observă că sol­dul depozitelor popu­laţiei în lei şi valută din Bucureşti-Ilfov la finalul lunii mai 2021 se află la un nivel sem­nificativ mai mare decât ori­care alt sold al eco­no­misirilor retail din celelalte 40 de judeţe din România. Ponderea soldului Bucureşti-Ilfov din volumul total al depozitelor populaţiei în lei şi valută, de 186,95 mld. lei, de la finalul lunii mai 2021 este de 35,8%, adică mai mult de o treime din totalul depozitelor ban­care retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO