Bănci și Asigurări

Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits: Pentru sustenabilitate cred că trebuie să ne uităm la măsuri precum introducerea franşizelor

Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits: Pentru...

Autor: Alex Ciutacu

02.11.2017, 14:29 251

Abonamentele medicale nu au fost o frână în calea dezvoltării pieţei de asigurări de sănătate, ba chiar piaţa a crescut pornind de la bugetele pe care le aveau companiile pentru aceste abonamente, explică Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits, în cadrul evenimentului ZF Insurance Summit 2017, organizat de Ziarul Financiar.

La trecerea de la abonamente la asigurări, angajaţii au fost receptivi, au început să înveţe să folosească produsele şi să înţeleagă beneficiile. Interesul este dublu acum, şi din partea angajatorilor şi din partea angajaţilor.

Partea de acces la serviciile medicale pe care mi le oferă compania este foarte importantă.

Una dintre principalele plângeri ale angajaţilor sunt legate de fereastra foarte mare de timp pentru executare. Dar asigurarea răspunde mai repede deoarece are acces la mai multe clinici. De asemenea, oferă şi flexibilitate cu privire la alegerea medicului. Altfel spus, asiguratul poate primi o recomandare de la un medic de la Sanador, să îşi facă analizele în altă parte apoi să se întoarcă la primul medic. Nu este prizonier, nu trebuie să rămână într-un singur sistem de sănătate.

Credem că piaţa de sănătate va creşte, cea de viaţă se va stabiliza. M-aş uita la ce trebuie să facem pentru sustenabilitate. Cred că după asemenea creştere trebuie să ne uităm la măsuri precum introducerea franşizelor.

Franşiza este o prevedere din contractul de asigurări prin care se limitează intervenţia asiguratorului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO