Bănci și Asigurări

Signal Iduna la un pas de preluarea Ergo. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia

Signal Iduna la un pas de preluarea Ergo. Consiliul...

Autor: Mircea Nica

11.11.2021, 00:00 128

Signal Iduna, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa asigurărilor de sănătate, a primit aprobarea Consiliului Concurenţei privind achiziţionarea companiilor Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă, după ce pe data de 20 mai 2021 a semnat un acord în acest sens, potrivit informaţiilor transmise de Consiliul Concurenţei. Astfel, tranzacţia mai are de primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). 

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal“, au transmis reprezentanţii Consiliului Concurenţei. După finalizarea tranzacţiei, cele două companii ale grupulu Ergo vor activa în România sub brandul Signal Iduna şi vor continua să ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuinţe şi răspundere civilă.

Volumul de subscrieri post-tranzacţie pe care Signal Iduna îl va deţine în România va creşte cu 50%, conform informaţiilor transmise de companie în momentul semnării acordului de preluare. Signal Iduna este prezent în România din anul 2008 şi este liderul pieţei de asigurări private de sănătate din ţară. Portofoliul companiei include, de asemenea, şi poliţe de asigurări de viaţă şi de accident. În prima jumătate a anului 2021, compania a ajuns la un volum al primelor brute subscrise de 76,9 mil. lei, în creştere uşoară cu 1,7%, faţă de prima jumătate a anului trecut.

Ergo Asigurări este o companie de asigurări generale înfiinţată în 2007 şi deţine o experienţă atât în aria bancassurance, cât ş în interacţiunea cu partenerii de distribuţie pentru portofoliul de produse de asigurare non-life. Ergo Asigurări de Viaţă este activă pe piaţă din anul 2009, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurările de tip bancassurance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO