Bănci și Asigurări

Si bancile mici vor prezenta in teritoriu

06.01.2005, 00:00 14

Anul care s-a incheiat a consemnat extinderea retelelor teritoriale ale tuturor bancilor, in acest joc intrand inclusiv bancile mici. Astfel, deschiderea de noi unitati a continuat si la trecerea in noul an, doua banci Volkbank Romania si Daewoo anuntand extinderi ale retelelor.
Volksbank Romania a deschis recent doua sucursale, amplasate in Otopeni si Pitesti, reteaua bancii ajungand astfel la 16 unitati. Pentru anul acesta banca isi propune sa deschida inca zece unitati, dupa ce in 2004 reteaua a crescut cu cinci sucursale.
Noile sucursale vor oferi intreaga gama de produse si servicii disonibile, printre care creditele auto si pentru locuinte, imprumuturi pentru consum, carduri, electronic-banking, dar si credite pentru dezvoltarea afacerilor.
In anul 2004 banca a servit peste 50.000 de clienti, fiind orientata preponderent pe segmentul de retail. La sfarsitul anului trecut banca a contractat un credit de 10 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin care va finanta imprumuturile catre intreprinderile mici si mijlocii. Prin pachetele "Dezvoltare Plus" banca va acorda iMM-urilor finantari la o dobada calculata in functie de dobanzile de pe piata londoneza (LiBOR, EURiBOR), la care va adauga o marja de 2 - 7 puncte procentuale.
Volksbank inregistrala sfarsitul anului trecut, potrivit presedintelui Mitrache, un volum total al activelor de aproximativ 250 de milioane de euro, detinand astfel o cota de 2% in sistemul bancar din punctul de vedere al acivitatii desfasurate.
Banca Daewoo a inaugurat ieri o noua sucursala in Bucuresti, in cartierul Titan. Pentru urmatoarele luni banca mai are planificata deschiderea a inca cinci sucursale, dintre care doua vor fi amplasate in capitala (Semanatoarea si Militari) si trei in provincie (Satu - Mare, Timisoara si Cluj).
Pachetul majoritar de actiuni al bancii a fost preluat la inceputul anului 2003 de un grup de firme italiene. De la momentul preluarii, reteaua bancii a crescut cu sase sucursale.
Prin noua sucursala, banca ofera clientilor toata gama de produse si servicii disponibile, atat clientilor persoane fizice cat si juridice.
Banca va lansa in a doua jumatate a lunii carduri sub licenta Visa. Pentru inceput vor fi disponibile doua produse pentru clientii persoane fizice (Electron si Classic) si unul pentru persoanele juridice (Business). Reteaua de bancomate, instalate in fiecare sucursala, este deja functionala.
Banca Comerciala Romana (BCR), cel mai mare jucator din sistem, a deschis la sfarsitul anului trecut o serie de agentii, ultimele doua fiind inaugurate in perioada sarbatorilor. Pe parcursul anului trecut banca a deschis peste 30 de unitati.
Reteaua BCR, a doua ca marime din sistem dupa cea a Casei de Economii siConsemnatiuni, a ajuns astfel la aproximativ 315 sucursale si agentii, dupa ce banca a operat si unele inchideri, in cazul unitatilor care nu erau rentabile.
Extinderea retelei teritoriale este una din masurile la care bancile apeleaza, imbunatatirea prezentei teritoriale fiind o conditie pentru artagerea de noiclienti, in special pe segmetul de retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO