Bănci și Asigurări

Sfidând tot ce promitea în campanie, Trump se pregăteşte să numească ca ministru de Finanţe un fost bancher la cea mai puternică bancă de pe Wall Street

Sfidând tot ce promitea în campanie, Trump se...

Autor: Corina Zamfir

30.11.2016, 13:10 1814

​Donald Trump l-a nominalizat pe Steven Mnuchin, fost bancher al Goldman Sachs, pentru funcţia de secretar al Trezoreriei Statelor Unite ale Americii. Deşi şi-a dedicat o mare parte din timp şi energie pentru a investi în filme precum “Avatar”, “Suicide Squard” sau “American Sniper”, Steven Munchin l-a sprijit pe Donald Trump în campania prezidenţială , ocupând funcţia de director de finanţe, scrie The Wall Street Journal.

În calitate de secretar al Trezoreriei, Steven Mnuchin se va confrunta cu provocările legate de gestionarea datoriilor naţionale, legăturile financiare globale şi reglementările de pe Wall Street sub conducerea unui preşedinte care este de aşteptat să crească împrumuturile guvernamentale sau riscurile legate de tensiunile comerciale, potrivit Financial Times.

Legăturile lui Steven Mnuchin cu mediul de finanţe, în special cu Goldman, au început încă de dinainte ca acesta să se născă. Tatăl său, Robert Mnuchin, a înfiinţat Goldman în anul 1957 şi şi-a dedicat întreaga cariară acestei companii. “Este o persoană cu integritate. Ne aşteptăm ca el să facă o treabă excelentă în această poziţie solicitantă”, spune Robert Mnuchin despre fiul său.

În ciuda carierei sale de succes, Steven Mnuchin nu are experineţă în a conduce o organizaţie atât de mare – Departamentul Trezoreriei are aproximativ 86.000 de angajaţi- sau în elaborarea politicilor economice sau financiare. Cea mai mare entitatea pe care Mnuchin a condus-o a fost divizia tehnologică de la Goldman care are peste 5.000 de angajaţi. După ce a petrecut 17 ani în cadrul băncii, el a decis să o părăseacă în anul 2002.

Bancherul, în vârstă de 53 de ani, a finanţat numeroase filme celebre precum “Avatar”, “X-Men”, “Suicide Squard”, “Batman v Superman: Dawn of Justice”, “American Sniper” sau serialul “Planet of the Apes” prin intermediul Dune Entertainment, un fond de investiţii pe care l-a înfiinţat în 2005.

Dune a început să co-finanţeze filme din 2006, când astfel de afaceri deveneau populare. Studiourile recurgeau la astfel de companii pentru a diminua atât costurile cât şi riscurile producerii filmelor. Dune a încheiat o afacere prin intermediul căreia a început să finanţeze filme la Twentieth Century Fox.

Una dintre investiţiile făcute la Fox a fost pentru filmul “Avatar” care, în ciuda riscurilor enorme pe care cei de la Fox şi le-au asumat, a adunat cele mai mari încasări în acea perioadă.

Succesul pe care l-a avut i-a permis lui Steven Mnuchin să pătrundă în cercurile sociale înalte din Los Angeles, primind, de asemenea, un loc în consiliul Muzeul de Artă Contemporană alături de Heather Podesta, fosta soţie a lobbyistului Tony Podesta, şi Jeffrey Soros, nepotul lui George Soros.

În 2013, Dune Entertainment a fuzionat cu RatPac Entertainment, companie condusă de Brett Ratner şi James Packer. Puţin timp după aceea, compania nou formată s-a mutat la Time Warner, lider global în media şi divertisment.

Această afacere i-a oferit lui Mnuchin un rol important în câteva dintre filmele produse de Warner Bros precum “Suicide Squad,” “Batman v Superman: Dawn of Justice” şi “American Sniper”.

Cel mai recent, Steven Mnuchin a devenit cunoscut la Hollywood pentru faptul că lucrează cu Ryan Kavanaugh, şeful executiv de la Relativity, o companie media din Beverly Hills, care are o reputaţie de a atrage atenţia mediei cu declaraţii uimitoare şi cu lupte împotriva rapoartelor presei prin intermediul contului său de Twitter. Relativity a intrat în faliment în iulie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO