Bănci și Asigurări

Sfatul unui bancher din SUA în perioadă de criză: Stai acasă şi fă-ţi un plan de economii şi de investiţii

Sfatul unui bancher din SUA în perioadă de criză: Stai...

Autor: Departamentul Economic

19.03.2020, 19:39 956

Timpul înseamnă bani, iar în perioada când foarte mulţi stau acasă, în timpul pandemiei, sfatul lui Tim M., manager de investiţii al unei bănci din SUA, este ca timpul să fie folosit pentru a face ordine în buget şi un plan financiar pentru viitor.

Pentru că au foarte mult timp la dispoziţie, Tim M. , manager de investiţii, spune că românii l-ar putea folosi ca pe o oportunitate perfectă pentru a-şi face ordine în buget şi să facă un plan pentru un viitor bun din punct de vedere financiar.

„Mentorul meu m-a întrebat un lucru foarte simplu: când începi să construieşti o casă? Eu am răspus: când ai bani, logic! El a zâmbit şi a zis: nici vorbă. Nu începi să construieşti casa până când nu ai un plan. Pentru majoritatea românilor, cred că cel mai benefic lucru ar fi să stai acum acasă, să scoţi o foaie de hârtie, un pix şi să începi să faci un plan. Un plan de economii, un plan de investit regulat, indiferent de sumă, în imobil, în burse, în orice şi un plan, în mare, pentru viaţa ta. Unele din cele mai mari firme, averi, progrese etc. s-au făcut în perioade de criză. Ieşi din criza aceasta cu lecţia învăţată!”, spune Tim M., manager de investiţii.

O criză economică mondială e un scenariu tot mai probabil în acest moment. Însă investitorii nu ar trebui să îşi piardă speranţa.

„Tu azi nu tranzacţionezi la bursă acţiuni. De fapt, tu tranzacţionezi sentimentele oamenilor: frica şi incertitudinea. E uşor să spui să scoţi sentimentele din ecuaţie, trebuie stăpânite. Sunt om şi eu, înţeleg că e greu, dar pune un plan pe hârtie exact ce ai vrea să faci în diverse circumstanţe”, mai spune bancherul.

Perioada actuală este o oportunitate excelentă pentru investitorii care au cash să obţină discounturi, mai spune Tim M.

„Momentan, nu cumpăr acţiuni individuale, ci mă interesează să cumpăr indicii la o reducere mare. Dacă ai avut un portofoliu de calitate şi ai fost total în acţiuni, din păcate, probabil cel mai bun lucru ar fi să ai răbdare, să nu te panichezi şi să aştepţi”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO