Bănci și Asigurări

Serviciul de plăţi instant administrat de Transfond a avut o creştere a tranzacţiilor de 50% în luna martie

Serviciul de plăţi instant administrat de Transfond a...

Autor: Mircea Nica

22.04.2020, 13:28 523

Transfond, operatorul sistemului electronic de plăţi, a înregistrat o creştere de 50% a volumului de tranzacţii în luna martie a anului 2020, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, potrivit informaţiilor transmise reprezentanţii societăţii.

”În acest moment, cota de piaţă după active a participanţilor la serviciu (Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank şi Banca Comercială Română) însumează 40% din total sistem bancar, un procent foarte bun, dacă luăm în considerare adoptarea strict pe baze comerciale a unui serviciu puternic inovator într-o piaţă relativ slab bancarizată şi, prin urmare, destul de îngustă. Avem încredere că gradul de acoperire a pieţei de către Plăţile Instant va înregistra în continuare o creştere importantă, dată fiind utilitatea serviciului demonstrată în aceste zile, dar şi faptul că administrarea acestuia în cadrul băncii, după implementare, presupune un efort operaţional mai redus faţă de plăţile tradiţionale”, a transmis Sabin Carantină, director general TRANSFOND.

Pentru ca utilizatorii să beneficieze de plăţI instant, singura condiţie care trebuie îndeplinită este ca serviciul să fie oferit de către banca celui care iniţiază plata şI de către beneficiarul plăţii. Din data de 22 aprilie 2019, serviciul a fost operaţionalizat de către Banca Transilvania şi CEC Bank, iar ulterior Libra Internet Bank şi BCR au decis să se alăture acestui serviciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO