Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Serviciu pentru vremuri de criză: OTP îşi anunţă clienţii prin SMS când le sunt poprite conturile

Într-o perioadă în care Fiscul a devenit din ce în ce mai activ în a pune popriri pe conturi ale persoanelor fizice şi juridice pentru recuperarea creanţelor bugetare, OTP Bank scoate un serviciu adaptat vremurilor: alertă transmisă pe SMS în ziua în care se instituie poprirea pe cont, după ora 19:00.

Alerta poate fi transmisă simultan către maximum 4 numere de mobil. Popririle pe conturi nu sunt instituite numai de Fisc, ci şi ca rezultat al situaţiilor conflictuale care apar între firme şi în care se ajunge la această soluţie pentru recuperarea unor sume datorate, în baza acţiunii unui executor judecătoresc. Problema este că în primă instanţă băncile blochează integral conturile unui client care intră sub incidenţa unei decizii de poprire, urmând ca ulterior executorul să determine natura sumelor din cont şi să distribuie banii.

În cazul salariilor încasate în cont bancar pot fi blocate sume reprezentând până la jumătate din venitul lunar net pentru sumele cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii, respectiv până la o treime din venitul lunar net pentru orice alte datorii.

Etichete: OTP,SMS,creante,conturi

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.