Bănci și Asigurări

Sergiu Oprescu, şeful bancherilor: În 2017 am putea vedea revirimentul creditării companiilor

Sergiu Oprescu, preşe­din­tele Con­siliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor

Sergiu Oprescu, preşe­din­tele Con­siliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor

Autor: Claudia Medrega

19.12.2016, 00:07 583

„Problema de fond este de încredere.“

Premisele pentru o creştere mai dinamică a creditului privat sunt create şi în cursul anului 2017 s-ar putea să ve­dem revirimentul creditării companiilor, principala pro­ble­mă fiind lipsa de încredere, spune Sergiu Oprescu, preşe­din­tele Con­siliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

„Eu cred că în cursul anului 2017 s-ar pu­tea să vedem acest reviriment din punc­tul de vedere al creditării com­pa­ni­ilor. Este o continuare a sin­cro­nizării sec­to­rului bancar cu creş­terea economică.“

Principala problemă în România, care pune piedici inclusiv regivorării cre­ditării, în special pe segmentul cor­porate, este lipsa de încredere, în opinia şefului ARB.

„Ne trebuie în continuare încredere atât din partea sis­temului bancar, cât şi din partea clienţilor sistemului pentru ca aceşti bani care există şi se pot credita să se ducă în segmentele de care este nevoie în economie. Părerea mea este că o revigorare a finanţării antreprenoriatului româ­nesc, a agenţilor economici în general în România, este ab­so­lut necesară şi ea se poate baza pe încrederea companiilor că pot să investească la rândul lor“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO